Colaboratori
Au mai colaborat:
.jpg)
Traditii de sarbatori in familie
V-ati intrebat vreodata de ce tresariti atunci cand auziti primele colinde de Craciun la radio?
Citeste mai mult.jpg)
Ar trebui sa-i rasfatam pe cei mici de Craciun?
Ar trebui sa-i rasfatam pe cei mici de Craciun? Cat de mult este prea mult?
Citeste mai mult.jpg)
O relatie buna parinte-copil se construieste in fiecare zi
Copilaria este varsta de aur a fiintei umane unde de la nastere pana la varsta de 3 ani plantam „semintele vietii”.
Citeste mai mult.jpg)
Jocul de acum si efectele lui pe mai departe
Jocul este omniprezent in viata noastra inca de la nastere si este principalul mijloc prin care invatam. Prin joc ne formam ca adulti, ne dezvoltam creativitatea si ne antrenam mintea sa gandim in orizonturi mai largi. Jocul este un limbaj universal si este inteles de orice cultura. Pentru copii, jocul este cel mai important lucru. Noi ca parinti trebuie sa ne asiguram ca aceasta componenta nu lipseste din viata lor. Intr-adevar, pe masura ce vor creste, nu poate fi vorba numai despre joc, insa daca sunt jo
Citeste mai mult.jpg)
Cand copii vorbesc pe limba lor
Tu ce indicii primesti de la piticul tau? Pana isi gasesc vocea, toti bebelusii se exprima cu ajutorul limbajului non-verbal si al privirii. Dar ce incearca ei sa ne transmita de fapt?
Citeste mai mult.jpg)
Intelegerea copilului incepe cu primele momente de afectiune
Te uiti cu mare drag la bebelusul tau si te bucuri atat de mult ca in sfarsit sunteti amandoi acasa, locul unde familia voastra e pregatita sa primesca un nou puiut.
Citeste mai mult.jpg)
Explorand lumea in pasi de bebelus
Prima cale prin care cei mici descopera si invata despre lume este cea senzoriala. Un bebe va dezvolta incredere in el doar atunci cand exploreaza de unul singur si cand trece prin suficiente experiente de dezvoltare, mai ales in primul an de viata. Te incurajam sa urmaresti evolutia micutului tau si sa il stimulezi ori de cate ori ai ocazia.
Citeste mai mult.jpg)
Importanta atingerii pentru dezvoltarea bebelusilor
Nimic nu este mai placut pentru o mamica decat sa-si mangaie bebelusul. La fel de placut, confortabil si linistitor este si pentru bebelusul tau. Inca din prima zi a vietii lui, atingerile si mangaierile nu contribuie doar la stimularea simtului tactil, ci au un impact esential in dezvoltarea lui psihoemotionala.
Citeste mai mult.jpg)
Despre educatia timpurie si principiile ei
Ca parinti, suntem constienti de faptul ca educatia celor mici incepe inca din prima zi de viata. Pentru o dezvoltare armonioasa, putem aplica principiile specifice educatiei timpurii dupa care ne ghidam in actiunile noastre educative.
Citeste mai mult
Cum hotaraste bebelusul ca lumea este un loc bun
Fiintele umane cresc din iubire si cu iubire. Calatoria fiecaruia dintre noi incepe din momentul in care un sambure de viata apare inauntrul mamei. Cum ajunge acest sambure sa devina eu, tu, el, este o intrebare fascinanta.
Citeste mai mult