Cum beneficiaza copiii de pe urma unei relatii de familie sanatoase

Cum beneficiaza copiii de pe urma unei relatii de familie sanatoase
Echipa Mamicilor

Suntem mamicile noii generatii care credem in puterea noastra de a face o lume mai buna impreuna cu piticii nostri.

Familiile reprezinta o sursa de sprijin emotional, dragoste, securitate si protectie. Relatiile de familie sanatoase au ca rezultat copii fericiti si le ofera parintilor rasplata de a fi cel mai de pret ajutor in viata unui copil.

Calitatea relatiilor de familie este mai importanta pentru bunastarea copiilor decat dimensiunea sau compozitia familiei. Daca familiile cu copii sunt formate dintr-un singur parinte sau doi, indiferent daca includ bunici sau alti ingrijitori, acestea pot construi relatii puternice si pozitive care sa promoveze bunastarea si sa sprijine cresterea sanatoasa a copiilor.

Care sunt beneficiile familiilor sanatoase?

Caracter moral

1

Dragostea si sprijinul membrilor familiei motiveaza multi oameni sa se straduiasca continuu sa fie mai buni. Dezvoltarea unui caracter moral puternic este un beneficiu important al unei familii sanatoase, deoarece construieste o legatura intre membrii familiei care este centrata pe un sistem de credinte similar. Familiile pot oferi indrumare copiilor in ceea ce priveste valorile transmise, disciplina si codul intern de comportament. Un sistem de credinta similar poate, de asemenea, sa incurajeze fiecare membru al familiei sa-si urmareasca propriile interese in timp ce adera la un set puternic de credinte si asteptari comune. Cand fiecare membru al familiei se simte sustinut si apreciat, el construieste o legatura sanatoasa care incurajeaza formarea unui caracter moral puternic.

Sanatate fizica

2

Relatiile de familie sanatoase se traduc, de cele mai multe ori, in obiceiuri sanatoase de mancare si exercitii fizice. Familiile care isi stabilesc o alimentatie sanatoasa si un plan de activitati vor deveni impreuna, in cele din urma, o familie unita, mai sanatoasa si mai puternica. Parintii sunt incurajati sa le explice copiilor despre consumul alimentelor sanatoase si toate beneficiile unei vieti active. Gasirea timpului pentru a lua impreuna masa, precum si angajarea in diferite activitati fizice vor construi o familie mai puternica si mai sanatoasa fizic. Copiii care sunt invatati cum sa manance sanatos inca din timpul copilariei sunt mai inclinati sa devina adulti sanatosi care, la randul lor, construiesc familii sanatoase.

Independenta

3

Familiile sanatoase incurajeaza fiecare membru sa devina independent si auto-sustenabil. Parintii pot oferi indrumari importante si necesare copiilor pentru a contribui la promovarea independentei in timpul cresterii. Prin cresterea acesteia, pe masura ce se dezvolta, se pot construi familii sanatoase suficient de confortabile cu faptul ca uneori pot aparea contradictii, ceea ce sprijina in acelasi timp interesele si opiniile individuale. De asemenea, autonomia construieste increderea copiilor, in timp ce ii invata abilitati importante de rezolvare a problemelor care pot aparea in alte relatii de-a lungul vietii. O strategie de dezvoltare a autonomiei este acordarea unui rol sau a unor indatoriri specifice fiecarui membru al familiei. Astfel, fiecare membru contribuie la construirea unui parteneriat care sa permita cresterea independentei.

Tabelul obiectivelor familiei

Daca incercati sa construiti obiceiuri de familie mai sanatoase, un tabel al obiectivelor poate fi o modalitate buna de a pastra scorul. Pus pe usa frigiderului sau intr-un alt loc foarte vizibil, tabelul le poate aminti tuturor membrilor familiei sa acorde atentie obiceiurilor alimentare si exercitiilor fizice.

Alegeti obiectivele familiei, cum ar fi miscarea zilnica si consumul de fructe si legume. Urmariti-i si laudati-i pe cei care isi indeplinesc obiectivele. Si cand intreaga familie atinge obiectivele, faceti ceva distractiv impreuna pentru a sarbatori.