Lectii pe care parintii le invata de la copiii lor – partea IV

Lectii pe care parintii le invata de la copiii lor – partea IV
Echipa Mamicilor

Suntem mamicile noii generatii care credem in puterea noastra de a face o lume mai buna impreuna cu piticii nostri.

Ce mai pot invata adultii de la copii? S-ar putea sa fii surprins. Ar putea fi o lectie simpla pe care un adult a invatat-o in trecut, dar uitata intre timp.

S-ar putea sa fie detaliile dintr-o poveste sau o imagine pe care copiii o observa, dar parintii lor o ignora. S-ar putea sa fie o emotie sau uimirea legata de ceea ce adultii pur si simplu iau de la sine.

Sau ar putea fi un lucru nou pe care copiii sa-l aprofundeze mai mult. De la modul in care functioneaza telecomanda la tot felul de alte utilizari ale tehnologiei moderne, uneori copilul tau stie mai mult decat tine.

lectii de la copii

Iata alte cateva exemple de lucruri pe care parintii le pot invata de la copii daca asculta si profita din plin de timpul impreuna:

Rabdare: Copiii vor face greseli. Modul in care parintii reactioneaza la aceste greseli ii va invata multe lucruri atat pe copii, cat si pe parinti. Pentru parinti, una dintre competentele importante care pot fi invatate este cum sa fii rabdator. Lucreaza la ea si va merita!

rabdarea

Curiozitate: In fiecare zi, incearca sa vezi lumea din jurul tau prin ochii unui copil. Permite-i curiozitatii naturale a copilului tau sa te inspire sa vezi lumea diferit. Copiii ne pot ajuta sa ne oprim pentru a aprecia minunile din jur. Du-te unde vor ei sa mearga. Incearca lucrurile pe care doresc sa le incerce. Destinatia nu este importanta, dar calatoria este incredibila.

curiozitatea

Iertare: Cand copiii fac greseli – ceea ce trebuie sa stii ca se va intampla - este important sa inveti cum sa ii ierti si sa treci peste intr-un mod pozitiv. Aceasta nu este o lectie usoara, dar copiii tai vor invata din exemplul tau si pot deveni mai rabdatori cu tine!

iertarea

Tehnologie: Indiferent daca este vorba despre pornirea DVD-ului, despre mesajele text sau despre modul de adaptare la actualizarile retelelor de socializare, majoritatea parintilor se afla cu cel putin un pas in spatele copiilor. Acorda un interes mai mare tehnologiei, permite-i copilului sa iti arate cateva lucruri noi si gaseste un teren comun cu el.

tehnologia

Tendinte: Multi parinti sunt socati cand aud stirile de la televizor. De la hartuirea pe Internet la bullying in randul adolescentilor, este important ca parintii sa fie constienti de ce se intampla in lumea in care locuiesc copiii lor. Dezvolta o relatie deschisa si de incredere cu copiii tai, astfel incat sa poti auzi despre aceste lucruri de la ei - nu de la stiri.

tendintele