Mama la 20 de ani sau mama la 30 de ani?

Mama la 20 de ani sau mama la 30 de ani?
Echipa Mamicilor

Suntem mamicile noii generatii care credem in puterea noastra de a face o lume mai buna impreuna cu piticii nostri.

Desi pare un cliseu, a fi mama chiar este o binecuvantare! Cele mai multe mamici spun cu toata inima ca bebelusul lor a venit la timpul potrivit, indiferent de varsta pe care o aveau atunci cand au nascut.

Da, sunt foarte multe discutii referitoare la varsta la care e indicat sa faci un copil, insa adevarul e ca singurul factor care conteaza cu adevarat este doar maturitatea emotionala a mamei.

Daca iti doresti un copil in viata ta, trebuie sa fii pe deplin constienta ce presupune asta, cum ti se va schimba viata si ce responsabilitati implica noua etapa.

De exemplu, printre avantajele de a fi mama la 20 de ani se numara faptul ca esti o mama tanara si cool si, practic, cresti odata cu cel mic. Fertilitatea este maxima la varsta de 20 de ani, iar tu te afli in forma fizica cea mai buna pentru a aduce pe lume un copil.

mamica-la-20-de-ani

Riscurile de imbolnavire sunt mai mici, pentru ca organismul tau este tanar, flexibil si tonifiat.

Statisticile arata ca mamele tinere sunt mult mai relaxate in privinta cresterii unui copil, decat cele care au primul copil la o varsta mai inaintata.

In plus, programul tau este mult mai flexibil, nu ai foarte multe alte responsabilitati, fata de o femeie cu cariera solicitanta, ceea ce iti permite sa te ocupi cu mai multa relaxare de cresterea copilului.

De cele mai multe ori, mamicile tinere accepta mai usor faptul ca nu pot fi parintele perfect, fata de femeile de peste 30 de ani, care cauta perfectiunea in toate domeniile.

mami-si-bebe

Pe de alta parte, a deveni mama la varsta de 30 de ani inseamna o mai mare maturitate emotionala, mai multa experienta de viata si siguranta de sine.

rasfat-cu-bebe

Pana la acest capitol important din viata ai timp sa-ti termini studiile, sa calatoresti si sa-ti construiesti cariera mult visata. Ai timp sa creezi stabilitatea financiara, emotionala si mediul potrivit pentru a aduce un bebelus pe lume.

Esti mult mai pregatita emotional pentru un copil, ai timp sa te informezi in amanunt despre ce implica a fi mama, investesti mai mult in preventie medicala sau alte investigatii.

Insa, pana la urma, varsta este doar un numar. Ceea ce conteaza cu adevarat este starea ta de sanatate si maturitatea emotionala. Cu cat te pregatesti psihic cat mai bine pentru noua etapa, cu atat lucrurile evolueaza mai natural, frumos si simplu.