4 lectii pregatitoare pentru inceperea gradinitei

4 lectii pregatitoare pentru inceperea gradinitei
Echipa Mamicilor

Suntem mamicile noii generatii care credem in puterea noastra de a face o lume mai buna impreuna cu piticii nostri.

Cel mic a implinit varsta de 3 ani si urmeaza sa mearga la gradinita? Pregatirea pentru inceperea acestei noi etape poate fi solicitanta pentru copilasii care incep grupa mica. Iata cum poti sa il ajuti sa se integreze mai usor si sa transformi gradinita intr-o experienta placuta.

Pentru inceput te sfatuim sa il inveti pe cel mic cateva lucruri esentiale, care il vor ajuta sa se apropie de colegii sai si sa sa aiba o experienta placuta in colectivitate.

Ce trebuie sa stie cel mic la gradinita?

1. Prima interactiune: salutul. Inainte sa intre in sala, la plecare sau cand se intalneste pe hol cu doamna educatoare ori cu colegii, cel mic trebuie sa se obisnuiasca sa salute. Sigur ati exersat salutul si inainte, iar gradinita va fi locul perfect pentru repetitie.

2. Sa nu umble prin lucrurile personale ale colegilor sai: cel mic trebuie sa inteleaga ca nu are voie sa umble cu ele sau sa le imprumute fara sa le ceara acordul. De multe ori se va intampla ca tocmai el sa iti zica suparat ca i-a disparut o jucarie, asa ca trebuie sa fie atent sa nu procedeze la fel cu colegii.

poza

3. Atentie la stranut! Poate acasa nu e mereu atent, dar cand se va duce la gradinita e important ca cel sa stie de ce e bine sa isi acopere gurita cand stranuta: asa impiedica raspandirea microbilor pentru ca el si colegii lui sa fie mereu sanatosi.

4. Sa se spele pe maini: mai ales la gradinita, un loc in care zilnic gasim sute de copii, exista multi microbi si multe obiecte pe care cel mic isi doreste sa le exploreze. Trebuie sa ii explici ca trebuie sa se obisnuiasca sa se spele pe maini dupa ce foloseste grupul sanitar sau inainte de masa chiar daca tu nu esti acolo sa ii aduci aminte.

pozaa

Acestea sunt doar cateva dintre primele reguli pe care cel mic le va invata acasa si le va repeta la gradinita. Tinem pumnii noilor copii de gradinita si le dorim experiente cat mai placute!