Ce teluri ne fixam la inceput de an

Ce teluri ne fixam la inceput de an
Echipa Mamicilor

Suntem mamicile noii generatii care credem in puterea noastra de a face o lume mai buna impreuna cu piticii nostri.

Inceputul anului poate fi comparat cu startul unei curse de maraton. Iar terminarea cursei este o reala provocare.

La fiecare inceput de an, cei mai multi dintre noi ne stabilim niste obiective pentru tot anul. Pentru a reusi sa le atingem este important sa ne mentinem atat nivelul motivatiei, cat si al vointei, la un ritm constant, fara a irosi toata energia din prima parte a anului, renuntand la telurile de lunga durata.

Cercetarile compara vointa cu o resursa limitata, la fel ca benzina din rezervor, care se consuma atunci cand o folosim prea mult.

Cel mai bine este sa va stabiliti treptat mici obiective pe care sa le atingeti pe tot parcursul anului. Aveti rabdare, incepeti prin a depune eforturi mici si tineti mereu cont de scopul final al actiunilor voastre, pentru a da randament pe timp indelungat. Rezolutiile de Anul Nou va pot ajuta sa identificati schimbarile pe care doriti sa le vedeti.

Ca parinti, stim ca piticii nostri sunt cea mai mare responsabilitate pe care o avem, iar experienta ramane cel mai bun fel prin care putem invata. Cand lucrurile merg prost, asa cum se intampla uneori, trebuie sa invatati din greseli si sa mergeti mai departe. Ce moment mai bun pentru a aplica aceste invataturi decat acum? Anul nou inseamna un inceput proaspat alaturi de familie. In timp ce probabil ca ati facut deja o lista lunga de rezolutii, iata cateva obiective de educatie parentala care va vor face bine:

Nu duceti munca de la birou acasa 

poza articol 1 

Parintii se gasesc intotdeauna sfasiati intre munca si familie. La un capat, exista presiunea slujbei - iar in celalalt capat, copilul doreste toata atentia voastra acasa. Incercati sa evitati sa aduceti stresul cu voi acasa. Lasati grijile la birou si intampinati-l pe cel mic doar cu zambete si imbratisari. Dupa slujba, in agenda ar trebui sa includeti doar timp de calitate cu familia.

Este bine sa nu mai judecati 

poza articol 2 

Daca v-ati propus sa nu va comparati cu alte familii, probabil ca o alta lectie este sa evitati sa incurajati prejudecatile. S-ar putea sa existe un motiv pentru care o mama si-a acoperit fiica in mai multe straturi de haine. Prin urmare, este incorect sa formam notiuni preconcepute despre mama. Ca parinti stim cel mai bine despre numeroasele provocari care vin odata cu cresterea copiilor. Evitati sa subminati stima de sine a altor parinti cu acele pareri si remarci personale.

Faceti-va timp pentru voi insiva 

poza articol 3 

Parintii isi pun intotdeauna copiii pe primul loc, dar nu este nimic in neregula cu a va oferi ceva timp liber. Mergeti la intalnire cu partenerul sau la o noapte distractiva cu prietenii. Copilul trebuie sa inteleaga ca exista locuri in care mami si tati trebuie sa mearga singuri.

Practicati arta rabdarii 

poza articol 4 

A fi parinte este un test serios de rabdare. Intr-o ocazie in care instinctul va spune sa tipati sau sa aveti reactii pe care apoi le veti regreta, incercati sa respirati adanc si sa analizati comportamentul copilului vostru. Copiii raspund mai bine la o atitudine calma decat la furie. Desi, de multe ori, rezolutiile pe care le facem nu se traduc in actiuni, incercati sa respectati schimbarile pozitive pe care le introduceti in viata de parinte in acest nou an. Este posibil sa nu existe o carte de reguli care sa vi se potriveasca, dar cu siguranta exista mici schimbari care va pot asigura o mai buna calitate a vietii de familie.