Cum te pregatesti sa devii tata

Cum te pregatesti sa devii tata
Echipa Mamicilor

Suntem mamicile noii generatii care credem in puterea noastra de a face o lume mai buna impreuna cu piticii nostri.

Dragi mamici, recomandam cu draga inima impartasirea acestui articol cu toti taticii care asteapta ziua cea mare.

Felicitari! Vei fi tatic! Stim ca te incearca zeci de emotii si de ganduri in aceste momente, dar mai stim si ca vei face fata cu brio!

Da, un bebelus inseamna un capitol incredibil de frumos, dar si greu, atat pentru mamici, cat si pentru tatici. Poate ca nu vei sti cum sa o ajuti pe sotia ta la cresterea celui mic, insa lucrurile acestea se invata pas cu pas. Simplul fapt de a fi alaturi de ea, de a o asculta de fiecare data, de a fi suport moral constant, este o dovada de mare ajutor.

Nu prea ai cum sa te pregatesti pentru “meseria” de tatic, pentru ca depinde foarte mult de cum va fi cel mic, neastamparat sau linistit. Cu toate acestea, este clar ca vor aparea cateva schimbari majore in viata ta.

Tata si fiu

In primul rand, timpul tau liber va fi aproape inexistent. De fapt, tot timpul tau liber va fi dedicat celui mic. Daca pana acum uitai sa te mai ridici de pe canapea cand te uitai la un meci de fotbal, de acum inainte vei fi numai ochi si urechi la bebelus.

Iar asta inseamna ca vei deveni si mai eficient cu timpul tau liber. Vei invata sa petreci cum trebuie cele 15 minute ale toaletei de dimineata, sa te energizezi si sa te pregatesti eficient pentru o noua zi. Vei invata sa fii mai organizat, sa te tii de task-uri, sa nu le mai amani.

Vei deveni, fara sa vrei, mai calculat, mai atent la curatenie si la ordine. Pentru ca nu vrei ca cel mic sa puna mana pe vreun obiect periculos uitat pe masa.

Un bebelus te va invata o multime de lucruri pe care nu le stiai despre tine. Te va invata sa cresti si sa modelezi de la zero un om. Iar pentru asta trebuie sa te inarmezi cu multa rabdare.

Nu vei putea sa-l grabesti pe cel mic sa manance mai repede sau sa adoarma mai repede, pentru ca tu sa pleci la meci sau in oras cu baietii. Prin urmare, timpul tau se va modela dupa ritmul lui. Si activitatile tale la fel. Vei incepe sa dansezi mai mult, sa canti mai mult, sa te alinti mai mult. Totul pentru el. Pentru a cunoaste lumea lui.

Tata cu bebe in brate

Cel mai important lucru este sa fii cat mai mult alaturi de iubita ta si sa o ajuti cu toate lucrurile ce au legatura cu el. Pentru ca fiecare detaliu poate fi rezolvat si de tata, chiar daca pare ca intra in responsabilitatea mamei.

Vei invata sa-l hranesti pe cel mic, sa-l schimbi, sa-l adormi, sa te joci cu el, sa il duci la doctor, sa il scoti la plimbare. Insa, daca aceste sarcini vor trece in responsabilitatile mamei, stabilite de comun acord, tu vei putea fi de foarte mare ajutor si daca vei prelua din treburile casnice. Gatitul, curatenia, cumparaturile, facturile si multe alte lucruri.

Da, va fi obositor pana iti vei intra in ritm. De aceea este recomandat sa iti iei concediu in prima luna acasa a bebelusului.

Trebuie sa ai foarte multa rabdare, pentru ca vei invata treptat, zi dupa zi, cum este sa-ti cresti piticul. Este important sa te documentezi cat mai mult despre cresterea copilului si chiar sa participi la cursuri de specialitate, impreuna cu sotia ta. Dar adevarul e ca nu prea ai cum sa te pregatesti cu adevarat pentru rolul de tata. Testul adevarat vine fara prea multa pregatire teoretica.

Important este sa fii constient ca un copil este o sarcina de familie, doar amandoi ati facut aceasta ca aceasta minune sa devina realitate. Este esential sa impartiti responsabilitatile foarte bine, pentru a exista permanent un echilibru. Felicitari! Esti pe cale sa schimbi lumea!