TOP Mamicile Iubesc: cele mai citite articole din 2014

TOP Mamicile Iubesc: cele mai citite articole din 2014
Echipa Mamicilor

Suntem mamicile noii generatii care credem in puterea noastra de a face o lume mai buna impreuna cu piticii nostri.

Experiente din comunitatea de mamici, pareri, sfaturi practice si o multime de articole interesante. Descopera cele mai citite subiecte pentru mamicile moderne in 2014.

Anul trecut s-au intamplat o multime de lucruri aici, pe Blogul mamicilor si piticilor: am povestit cu mamici din comunitatea noastra care ne-au impartasit din experientele lor, am aflat pareri despre cum sa fim mamici cat mai bune si fericite, cu pitici la fel de fericiti, si am impartasit sfaturi practice pentru diferitele situatii in care ne aduce viata de mamica.

Acum tragem linie si va aratam care au fost cele mai citite trei articole din anul 2014:

Cum stimulezi vorbirea celor mici?

Cum stimulezi vorbirea celor mici

Terapeutul comportamental Andreea Badica ne povesteste cum putem stimula limbajul copiilor intr-un mod pozitiv si sa-l ajutam sa aiba un vocabular cat mai dezvoltat:

Insa cum reactioneaza parintii care observa lacune in dezvoltarea limbajului la copil? Sunt sigura ca unii dintre voi, cei care sunteti parinti si ati intampinat astfel de situatii, v-ati pus diverse probleme: Este copilul introvertit? Are poate probleme cu auzul, prin urmare nici nu poate invata limbajul? Este pur si simplu indiferent sa comunice? Oricare dintre aceste explicatii sunt putin probabile. Afla continuarea si raspunsul la aceste intrebari in articolul intreg.

Educatia la varste fragede

Educatia la varste fragede

Din momentul in care decideti sa deveniti parinti, trebuie sa va asigurati ca ati inteles pe deplin ce inseamna sa va asumati acest rol. Mai exact, trebuie sa puteti defini ce inseamna pentru fiecare “a fi un parinte bun”. Chiar daca exista nenumarate opinii cu privire la tehnicile folosite in educatia copilului, anumite aspecte raman valabile indiferent de context si nu lasa loc de interpretare.

Ce stil parental esti? Ce inseamna sa fii un model pentru copilul tau? Mama ar trebui sa fie singura responsabila cu ingrijirea copilului in primii ani de viata? Afla raspunsul la aceste intrebari si multe altele in articolul intreg.

Reintoarcerea mamei la serviciu

Reintoarcerea mamei la serviciu

Mamicile trebuie sa isi respecte promisiunile atunci cand spun ca pleaca. Din momentul in care au spus “Pa!”, chiar daca piticul plange, aceasta nu trebuie sa se intoarca si sa-l linistesca deoarece lucrurile vor escalada si plecarea se va face mult mai greu pe viitor. Stiu ca este greu sa pleci de acasa in timp ce copilul plange, dar, mamica trebuie sa inteleaga ca atunci cand se va intoarce sa-l linisteasca, va intari comportamente precum plansul excesiv, crizele etc, si va potenta aparitia anxietatii de separatie.

Afla si alte sfaturi care te-ar putea ajuta cu cel mic atunci cand concediul de maternitate s-a terminat si trebuie sa te reintorci la serviciu in articolul intreg.