Hei, insomnie, te rog pleaca!

Hei, insomnie, te rog pleaca!
Echipa Mamicilor

Suntem mamicile noii generatii care credem in puterea noastra de a face o lume mai buna impreuna cu piticii nostri.

90% dintre femeile insarcinate se confrunta cu insomnii in primele luni de sarcina. Iar acest lucru este cat se poate de normal, dat fiind faptul ca gandurile mamicilor devin un roller coaster de frici si panici.

Educatorul prenatal ReNasterea, Adelina Mitrofan, explica faptul ca in primul trimestru de sarcina se intampla multe schimbari fizice si psihice in viata femeii.

Ea precizeaza ca toate simptomele neplacute si disconfortul sunt coordonate de sistemul hormonal, iar ceea ce influenteaza sunt gandurile mamei.

“Insomniile sunt cauzate de obicei de faptul ca mama nu reuseste sa isi “adoarma mintea”, sa o potoleasca, sa se vindece de “scenarita” care nu-i da pace, incontinuu.

Dincolo de solutii de genul “un pahar de lapte”, care nu fac decat sa-i puna corpul femeii la treaba inainte de culcare, solutia pe termen lung este sa descopere toate fricile care ii dau tarcoale si sa caute sa se vindece de ele. Iar vindecarea de “drobul de sare” se face doar prin multa informatie, pentru a intelege fenomenele, cu meditatie sau orice alte tehnici de relaxare si detensionare”, povesteste educatorul prenatal ReNasterea, Adelina Mitrofan.

Am intrebat mai multe mamici cum s-au luptat cu insomniile din timpul sarcinii. Raspunsurile lor sunt cat se poate de simpatice.

Cristina spune ca a invins insomniile stand pe net sau la televizor.

relaxarea-in-timpul-sarcinii

Emma a ales plimbarile pe jos, cu vreo 2 ore inainte de culcare. In plus, a inlocuit filmele de actiune, dramele sau stirile, care-i provocau un somn agitat, cu desene animate sau filme cu final fericit.

Lorena e sincera: “Le-am "tratat" stand pe facebook si mancand”.

Alina a spus ca prefera sa citeasca, ca sa adoarma mai repede.

Un lucru e clar: insomniile pot fi inlaturate mult mai usor daca incercati sa va relaxati cu un dus cald, cu o muzica placuta, un ceai, un masaj sau o scurta meditatie. E important de constientizat ca insomniile sunt provocate de fricile si gandurile legate de sarcina si nu de vreo anomalie sau problema de sanatate.

Asa ca relaxati-va si ganditi-va doar la lucrurile frumoase care vi se intampla!