Mamicile iubesc

Cum isi pot invata parintii copiii bunele maniere
Bunele maniere la copii inseamna mai mult decat “Multumesc” sau “Te rog”. Cu cat il inveti pe cel mic cat de important este sa aiba respect pentru cei din jur, cu atat are mai mult de castigat in viata, pe termen lung. Iar modelarea copiilor incepe de la primii pasi. Chiar daca ai impresia ca ei nu constientizeaza aceste detalii, copiii imita fiecare gest pe care il vad la noi, adultii.
21 august 2018 Citeste mai mult
Constiinta emotionala de sine in copilarie
“Conceptul de sine” reprezinta gandurile si sentimentele stabile despre propria persoana. Din momentul in care se nasc, copiii sunt expusi la diverse medii sau informatii care ii ajuta sa isi construiasca in timp o imagine de sine bine conturata.
Citeste mai mult
Ce emotii exploreaza bebelusii
Primii ani sunt esentiali pentru dezvoltarea copiilor nostri, deoarece in acest timp cei mici invata cum functioneaza lumea din jurul lor. Impreuna cu noile descoperiri, copiii invata mult despre emotiile lor si cum sa le exprime in mod corespunzator.
Citeste mai mult.jpg)
Nu abandona copilul in fata televizorului!
Poate fi privitul la TV educativ? Am stat putin sa ma gandesc si mi-am dat seama ca dintre toate temele din lume, asta este pentru mine una dintre cele mai sensibile. Se ia urmatoarea situatie: copil mic, mama si tata care lucreaza in televiziune.
Citeste mai mult.jpg)
De ce unii copii se dau batuti, iar altii reusesc
Carol Dweck este profesoara de psihologie la Stanford si este renumita pentru cercetarile sale despre succes si motivatie. In cartea sa din 2013, Mentalitatea invingatorului. O noua psihologie a succesului, lanseaza o teorie conform careia mentalitatea copiilor este de doua feluri: flexibila si rigida.
Citeste mai mult
Alimentatia copilului pana la varsta de 2 ani
Mancarea bebelusilor este, cu siguranta, unul dintre cele mai importante subiecte pentru mamici. Este esential ca bebelusul sa primeasca mancarea potrivita in primii ani de viata, pentru a creste sanatos si puternic.
Citeste mai mult
Test de sarcina: Pozitiv! Primul gand - Panica sau exaltare?
Tocmai ai facut un test de sarcina. Rezultatul este... pozitiv! Ingheata inima-n tine sau sari in sus de bucurie?
Citeste mai mult
Dezvoltarea micutului tau de la nastere pana la 6 ani
De cand se naste si pana la varsta de 20-22 de ani pentru fete si 23-25 pentru baieti, copiii nostri se dezvolta si cresc, fiecare in ritmul sau unic.
Dar ce se schimba de la nastere si pana la varsta de 6 ani? Afla mai multe despre evolutia prichindelului tau in 6 ilustratii simpatice.

Cum vorbim cu copiii despre Mos Craciun
Cum vorbim cu micutii nostri despre Mos Craciun? Ar trebui sa le spunem ca exista sau ca nu exista?
Citeste mai mult
Ghidul parintilor pentru aparitia dintisorilor la bebelusi
Aparitia primilor dinti ai bebelusului poate fi o experienta destul de dureroasa, atat pentru pitici, cat si pentru mamici.
Hai sa trecem impreuna prin ghidul potrivit aceastei etape din viata micutului si sa descoperim cum putem sa ii usuram disconfortul.

Au nevoie bebelusii de jucarii „inteligente” si sofisticate?
Care sunt jucariile potrivite, recomandate pentru copii?
Citeste mai mult
Perioada colicilor: trucuri pentru mamici preluate de la alte mamici
In primele luni ale bebelusilor, din pricina sistemului digestiv in curs de dezvoltare, micutii se confrunta cel mai adesea cu problema aparitiei colicilor.
Citeste mai mult
Cum il linistesti pe micutul tau cand arunca cu lucruri?
Cateodata, copiii mici au obiceiul sa arunce cu jucarii sau alte obiecte, fie prin casa, fie catre anumite persoane.
Citeste mai mult
Cele 4 stiluri de parenting
In cartea “Raising an Emotionally Intelligent Chid”, Dr. Gottman vorbeste despre faptul ca a fi un parinte bun implica emotie.
Citeste mai mult
Inteligenta copilului, mostenita de la mama
Inteligenta copilului este preocuparea principala a multor parinti. Intrebarea este de ce depinde ea si, mai ales, daca pot sa faca ceva pentru “cresterea inteligentei”? Pe piata educationala au aparut multe produse, cursuri sau oferte educationale care “promit” cresterea inteligentei. Putem face ceva pentru a avea un copil mai inteligent?
Citeste mai mult