Mamicile iubesc
.jpg)
Cum sa iti imbraci bebelusul corespunzator nevoilor lui
Dupa ce devii mamica, toata lumea ta se concentreaza doar asupra bebelusului tau. Te coplesesc tot felul de griji, deoarece vrei ca micutul tau sa fie fericit si in siguranta. Unele dintre grijile care apar sunt legate de cum ar trebui sa il imbraci in functie de vreme, ce articole vestimentare sa alegi sau cum sa le igenizezi, incat pielea lui sa fie ferita de neplaceri. Iata ce trebuie sa iei in calcul pentru a scapa de aceste griji:
27 noiembrie 2019 Citeste mai mult.jpg)
Lectii pe care parintii le invata de la copiii lor – partea III
Este usor sa credem ca este treaba noastra ca parinti sa le oferim lectii despre lume si viata copiilor nostri. Dar, in realitate, exista mai multe lectii pe care le putem invata de la cei mici. Azi continuam lista cu unele dintre cele mai simple lectii pe care ni le ofera copiii in fiecare zi:
Citeste mai mult.jpg)
Lectii pe care parintii le invata de la copiii lor - partea II
Ce pare ca au uitat parintii? Astazi continuam lista cu unele dintre cele mai simple lucruri la care e bine sa fim atenti cand vine vorba de copii si lectiile pe care ni le ofera ei in fiecare zi:
Citeste mai mult
Lectii pe care parintii le invata de la copiii lor - partea I
Despre ce trebuie sa invete copiii de la parinti in primii ani de viata sau despre ce vor retine cei mici din comportamentul celor mari, s-a tot vorbit. Dar despre lectiile pe care parintii trebuie sa le invete de la copii, prea putin. Cand, in realitate, conteaza la fel de mult.
Citeste mai mult.jpg)
Cum se dezvolta abilitatile sociale ale copilului tau
Dezvoltarea sociala a bebelusului tau este uimitoare de urmarit. Cel mic incepe sa dezvolte abilitati sociale foarte devreme. Interactionand cu tine, el va invata cum sa isi faca prieteni si cum sa se conecteze cu alti oameni din viata sa.
Citeste mai mult.jpg)
Unii copii se nasc timizi?
Timiditatea la copii este de cele mai multe ori inteleasa gresit, deoarece nu reprezinta doar o simpla emotie, ci un amestesc de teama, tensiune, rusine si reticenta. Toate acestea ii inhiba si impiedica sa isi intreprinda actiunile, sa relationeze si sa se joace cu cei din jur.
Citeste mai mult.jpg)
De ce este importanta expresivitatea emotionala la copii
Lumea interioara a copiilor este foarte bogata in emotii, imagini si ulterior in ganduri si sentimente. Bogatia interioara a copiilor ne este accesibila datorita faptului ca ei sunt dotati inca de la nastere cu abilitatea de a exprima ceea ce traiesc.
Citeste mai mult
Sanatatea emotionala – baza pentru dezvoltarea armonioasa a personalitatii
Cine nu isi doreste sa fie sanatos? Despre sanatatea emotionala insa, se vorbeste mai putin desi este la fel de importanta ca starea de sanatate fizica.
Citeste mai mult
Trezeste-i curiozitatea cu aceste idei distractive
Primii ani din viata unui copil sunt importanti in procesul de dezvoltare al acestuia. In noua lui calatorie, acesta descopera locuri noi, persoane noi, dar invata si foarte multe lucruri despre emotii si despre modul in care poate sa si le exprime.
Citeste mai mult
Invata cum sa sustii dezvoltarea emotionala a celui mic
Calitatile umane cum sunt inteligenta si cunostintele acumulate par cele mai importante in definirea unei persoane, dar descoperim, de fapt, ca inteligenta emotionala a unui om este la fel de importanta ca si IQ-ul sau.
Citeste mai mult
Constiinta emotionala de sine in copilarie
“Conceptul de sine” reprezinta gandurile si sentimentele stabile despre propria persoana. Din momentul in care se nasc, copiii sunt expusi la diverse medii sau informatii care ii ajuta sa isi construiasca in timp o imagine de sine bine conturata.
Citeste mai mult
Ce emotii exploreaza bebelusii
Primii ani sunt esentiali pentru dezvoltarea copiilor nostri, deoarece in acest timp cei mici invata cum functioneaza lumea din jurul lor. Impreuna cu noile descoperiri, copiii invata mult despre emotiile lor si cum sa le exprime in mod corespunzator.
Citeste mai mult.jpg)
Nu abandona copilul in fata televizorului!
Poate fi privitul la TV educativ? Am stat putin sa ma gandesc si mi-am dat seama ca dintre toate temele din lume, asta este pentru mine una dintre cele mai sensibile. Se ia urmatoarea situatie: copil mic, mama si tata care lucreaza in televiziune.
Citeste mai mult.jpg)
De ce unii copii se dau batuti, iar altii reusesc
Carol Dweck este profesoara de psihologie la Stanford si este renumita pentru cercetarile sale despre succes si motivatie. In cartea sa din 2013, Mentalitatea invingatorului. O noua psihologie a succesului, lanseaza o teorie conform careia mentalitatea copiilor este de doua feluri: flexibila si rigida.
Citeste mai mult